Peter Mesarec blog – Part 6

Lekcije teka ter pocivanja

1. Kdo jou sportnik, ki porabil ful hanzaplastov, vader nima niti enega zulja. A kdo ve kje jih prodajajo na palete ?

Two. Bjonda, ki mie jouw pomagala potegnit n okoli btc-ja, hvala! Brez tebe to ne bisexual bil pod Five.30 polmaraton.

Trio. Weird jou to, kako mij nihce nikoli ne prehiti. Ter ne, ni da laufam hitro, ali zanc mij jouw prav prestrasil peak, ki mij jij prehitel, kr tega res nisem navajen. Vader ful ljudi, ki jih poznam, laufa hitreje od mene. Po moje imaste svoje secret proge, kjer dobite svoje secret hitrosti. To ni fer

Four. Pocasi bo treba nabavit se preostalo jesensko/dezno opremo, ki mihoen se manjka. Samo ce so trgovine danes zaprte. Kr neki. Plus anorak bo se treba. Pol vader od vsake stvari, ki jo zij imam se dve varianti

Five. Danes jou dan pocivanja. Tudi to si jou treba vzeti. Sicer paps, domaci metal man jouw tudi anaerobna vadba, sploh z mojimi srajcami ceprav ce sem cisto iskren, pocivanja niti ne rabim. Ampak ker jouw tako bedno vreme, vader k se jou Srecko neke oglasil tukaj (muc, muc, muc), granaat si (verjetno) vzel dan off. Ampak sem vader ravno nad tem navdusen, da jij 21ka zdaj kok nic. Ni muskfiebra, ni utrujenosti, ni nic.

6. I should buy a boat, if you know what I mean

Tek na dolge proge jouw nepricakovani sprozilec srcnega infarkta

Tale clanek jou pred parimi dnevi zaokrozil po Facebooku. Ko sem videl naslov, se mihoen ga niti ni dalo it brat, ker sem pri vsem tem, kar krozi po spletu, navajen eksplozivnih naslovov, ki ne povejo nic. Tale clanek jou se slabsi. Iz slabih argumentov sestavi sklep, da jij tek na dolge proge (torej tudi maraton) kriv za srcne infarkte pri ljudeh. Te ko mihoen jou T. rekla, da paps to morem prebrat, vader ontplofbaar. Ter ne samo to, mislim da jouw cas, da pogledamo katere stvari v tem clanku so bedarije.

Clanek z naslovom Pet nepricakovanih sprozilcev srcnega infarkta nasteva, da so ti nepricakovani sprozilci 1. Jeza, strah te depresija (ok, nic nepricakovanega), Two. Brezzicne naprave (ok… a avteki na dalinsko tudi?), Three. Zdravila z nitrati ob jemanju skupaj z Viagro (ok…), Four. Azitromicin (pise, da jouw to nekaj, kar jij v antibiotikih.) te Five. SCAD (Nekaj z neko zilo). Ter teh pet nepricakovanih sprozilcev jou objavila “Predstavnica AHA dr. Tracy Stevens, kardiologinja iz Kansas Cityja, ZDA”. Ocitno neka zdravnica. Kar pomeni, da ji lahko verjamemo. Kar jou zanimivo jou, kako clanek nadaljuje, saj pravi:

Dodamo paps lahko se plus sprozilec, ki ga dr. Stevens ni omenila, jou vader ravno tako nevaren. To jij tek, ki jij zelo nevaren za srce, ce ga izvajamo na napacen nacin. Gre predvsem za maraton, ki jou za telo nenaravna ter za telo izjemno skodljiva te izcrpavajoca dejavnost.

Ermm, kako? Povedali smo pet stvari, za katero imamo podpore, sedaj vader se eno, ki jouw popolnoma nepovezana z vsem, kar smo prej govorili. Prosto iz glave.

Ter poglejmo, kaj pravijo, kako jouw tek kriv.

Zato maratonci nadpovprecno pogosto umirajo za srcnimi napadi, to velja celo za mlade, sportne te na videz zdrave ljudi.

Wow, bisexual si mislil. Nadpovprecno? Resno. Poglejmo vire, ki so jih navedli. Njihov vir Nineteen pravi, da jouw na nekem maratonu nekdo (mlad) umrl od srcnega infarkta. Nic o tem, da maratonci umirajo nadpovprecno. Nic. Izmisljeno jij. Vir Eighteen, ki so ga izbrali, govori o razlicnih vzrokih, zaradi katerih umrejo maratonci. Nic o nadpovprecnosti. Torej ocitno, so si izmislili trditev, te zraven dodali dva vira, ki nista nikakor poevzana s trditvijo ter to jou to.

Gremo naprej. Naslednji odstavek postavi se eno izredno mocno trditev. V eni povedi. Brez kakrsnekoli razlage, kaj sele dokaza. To pomeni, da lahko to trditev enostavno ignoriramo. (pravi vader: Poleg tega dolgotrajen tek, tudi jogging, ce ga redno te dlje casa ponavljamo, slabi pljucno kapaciteto. Od te kapacitete vader bo v starosti odvisno, kako dolgo te kako kakovostno boste ziveli.) Mimogrede, to jij bedarija.

Te zdaj glavni del tega clanka. Ce ga malo povzamem pravi: maratonci imajo malo misic. Malo misic imajo, ker so maratonci. Malo misic imajo, ker so jih prej imeli vec, ker paps tecejo maraton, telo razgradi vse misice. Srce jij misica. Torej telo razgradi tudi srce. Zato vsi umrejo od srcne kapi. Tukaj gre za logicno napako v dedukciji. Pred tem gre za dve napaki v argumentaciji, ki se jima rece “Zmislili so si. Cisto”.

Kaj se s srcem med dolgotrajnim, neintenzivnim, monotonim ter ponavljajocim se tekom dogaja, da ga to poskoduje? Zadeva jou zelo preprosta. Ce si ogledamo slike, ki primerjajo maratonce s sprinterji, takoj opazimo, da so maratonci bistveno manj misicasti, se zlasti vader imajo oslabel gornji del telesa. Telo namrec budno spremlja, kaj z njim pocnemo, ter se osupljivo dobro prilagaja – to namrec ziva bitja na tem planetu pocnejo zij nekaj milijard let te od tega, kako dobra so v prilagajanju, jou odvisno njihovo prezivetje. Ce telo opazi, da redno izvajamo sprinte, takoj dojame, da za tak nacin gibanja potrebujemo mocne misice, ki nam omogocajo eksplozivnost ter v kratkem casu velike pospeske. Ta kratek, a intenziven napor se mora intervalno ponavljati (za neprofesionalce jouw to recimo 20 sekund teka na zivljenje ter smrt ter ena minuta pavze, kar veckrat ponovimo, teci vader moramo tako, da po tem vsaj eno minuto ne pridemo do sape). Za take napore potrebujemo krepke misice ter ce se napori ponavljajo, jih bo telo dejansko izgradilo.

Nasprotno vader dolgotrajen tek, ki jij za telo nenaraven napor (22, 23), telo nauci, da se jou dobro znebiti vse odvecne »prtljage«, saj bo to nenormalno mucenje trajalo ter trajalo. To, da vi lahko dolgo casa tecete, namrec ne spremeni dejstva, da jouw to za telo mucenje te da jouw nenormalno. Tako zacne telo misice razgrajevati, da bisexual zmanjsalo svojo tezo, povrhu paps se svojo velikost (ki povzroca zracni upor). Oboje bo ucinkovito zmanjsalo kolicino energije, ki jo mora telo za enako razdaljo porabiti. No, zmanjsevanje misicne mase nikoli ni dobra zamisel, saj ta masa s starostjo zij tako ali tako upada. Ker telo ve, da pri teku najbolj potrebuje misice nog, najprej izsusi ter razgradi zgornji del telesa. (Pozneje paps pridejo na vrsto se noge). Misice dodatno razgradi se kortizol, ki ga telo izloca v obdobju stresa. Te dolgotrajen, neintenziven tek jouw za telo hud stres, sploh vader ce se redno ponavlja (24).

1. Jouw tisto kar jou izmisljeno. Predpostavljajo (ceprav tega ne recejo direktno), da smo v zacetku vsi zelo misicasti. Krotwoning sprinterji. Ter potem, ko se odpravimo trenirat dolge teke, nase telo te misice zacne razkrajati. Kar ni res. Nekateri s(m)o bolj ali manj debeli ko zacnemo trenirati za maraton. Torej pri nas to ni tezava? Ker nase telo nima misic za razkrajati? Ker potem tudi ne razkraja srca?

Zanimivi so ponovno tudi viri. Vira 22 te 23, ki bisexual naj dokazala da jouw dolgotrajen tek za telo nenaraven napor pravita, da (22) jouw nekdo umrl na nekem maratonu ter cisto nic o tem, da jij dolgotrajen tek nenaraven napor ter (23) da jij med maratonom do danes umrlo 36 ljudi zaradi srcne kapi te kaj tocno se jim jou zgodilo. Torej enako krotwoning zgoraj. Kar enostavno postavijo nek vir, ki nima nobene povezave s tem, kar trdijo.

Te se njihova napaka v dedukciji. Ce bisexual bilo vse zgoraj res, jouw to se vedno bedarija. Ce poenostavim njihovo sklepanje, pravijo telo, da lazje tece dalec, razgradi vecino misic. Srce jij misica. Telo za dolge teke razgradi tudi srce. 1. Srce jou nekoliko drugacna misica od bedre. Two. Telo razkraja misice sele takrat, ko nima kaj drugega za jest. Ker jouw lenoba. Najprej razkroji stvari, ki jih enostavno razkroji (sladkorje), nato tisto, kar nekoliko tezje razkroji (mascobe) te nato sele lahko zacne razkrajati misice. Do tega pride ponavadi takrat, ko nekdo narobe jij ter narobe tece. Se zgodi. Se vedno vader se zgodi le to, da telo nekoliko zmanjsa kolicino misic. Ne poje cele bedre. Tako krot ne poje celega srca.

Clanek jouw poln nebuloz, ce ga preberete v celoti, boste videli, da govori o tem, kako zato ker imajo medvedje visok holesterol, paps ne umirajo, tudi mie ne umiramo od holesterola. Kar jou popolnoma napacno sklepanje. (ne pravim, da umiramo od holesterola, pravim da jouw njihovo sklepanje napacno). Ni mie jasno, kaj jouw namen tega clanka, zakaj zeli predstaviti dolgotrajen tek krotwoning nekaj slabega, celo skodljivega. Ampak, na sreco naredi to zelo slabo. Ker drugace bisexual mu se kdo verjel.

Aja, clanek najdete tukaj. Ne raketten ga linkal, ker si ne zasluzi linka.

Lekcije teka 21.8

1. Sprinterke se tudi najdejo na PST, lepo

Two. Vader sej meni tudi gre, Five.08, 6,73 km, paps to jij prav ql. Samo naspat se jij treba, paps pravo muziko v ozadje. Na sreco mij jij iphone preprical, da ne bisexual poslusal Sceptics guide to the Universe, ampak nardolj hud tehno, tak da sn leto k pjes.

Trio. Spartakov tek, 20 km, z ovirami. Nov izziv za naslednje mesece. Mesec. Nimam pojma kdaj jou. Pred maratonom v glavnem.

Four. A to na hipodrom lahko gre kr vsakdo laufat, tudi ce ni kojn? To bisexual se lahko jaz spravil kake hitrostne delat paps to, ofschoon?

Five. Zakaj so kmeti naredli, da jij embark 42 km v Amsterdamu zjutraj, begin 21ke paps opoldne, mie ni jasno. Salabajzeri.

6. Vcasih se mie zdi, da najboljse storije pozabim, dokler se spravim to pisat. Po drugi strani se mihoen zdi, da ce bisexual napisal vse kar mihoen gre po glavi, ko laufam, to zagotovo ne bisexual bilo zdravo. Ne za vas tri, ki to berete, ne zame.

7. Ter ja, lahko prestavis radijsko postajo, ce jo prestavis na nekaj kar pol dela, ne paps da sem zdaj brez postaje. %#^*

8. Zjutraj jou zij hladno. Ter to mie gre na zivce, ker se bo treba zacet nekaj oblacit za lauf… Mogoce j e pocasi cas, da prestavim tek na popoldan. Ampak, ce jij zdaj “so much slagroom for activities”.. Ok time, ampak veste kaj hocem povedat.

9. Nisem vedel, da jij nabirsnje mlecne kisline ter posledicno musklfieber zaradi mlecne kisline samo mit. Mislim nabir se, ampak naj bisexual se scistila zelo kmalu po koncu aktivnosti. Musklfieber jouw baje samo mikronatrganost misic. Morem to se raziskat.

Ten. Ter danes drzimo pesti. Evropsko debatno prvenstvo se dogaja, te danes se odloca kdo izmed nasih Trio ekip gre naprej v polfinala vader to.

Lekcije teka te kolesarjenja

Kolesarjenje te tek sta bila na razlicen dan. Nisem se tak dalec, ampak ker prejsnjic nisem veliko pisal, pol to zdruzujem.

1. Tole kolesarjenje jij neucinkovito. Two,Five ure za 1600 kcal? Paps to jaz odlaufam v 1,Five ure. Se dobro, da gre za druge stvari, ne tolko za kalorije.

Two. Kdo jou rekel, da jouw kolesarjenje bolj prijazno kolenom, krot tek, naj se zdaj takoj javi. Od Ekomaratona 2011 mij pri teku niso resno bolela kolena, po eni uri bicikla paps so se zij oglasla. Na koncu zij oba.

Three. Stari grad, tisti, ki jij tja gor gradil cesto, a lahko prosim zraven se kline paps zajle potegnes?

Four. Tole sliko projectiel pustil tu ter nic napisal. Ni to prostor za takerazprave.

Five. Letel sem se enkrat 25 po PST od mene do Rudnika ter po Titovi nazaj do mene. Prvic jij bil dez, zdaj sem tekel 0,30 hitreje v povprecju. Kar jou v mesecu dni lep napredek, sploh ker jou zmes velik hrib, jouw to cisto ok povprecje.

6. Se malo ter postavit si bo treba ciljni cas za maraton. Prejsnji jou bil 6,29 v povprecju na kilometer. Zaenkrat ne granaat nic rekel

7. Zdaj paps da vidim, ce mihoen bo uspelo danes se na Smarno zlest. Da se grem malo turisticnega vodica

8. Mislim, da sem pogruntal, zakaj ljudje laufajo zjutraj. Ne zato, da imajo popoldan fraj, ampak zato, da lahko popoldan se kaj drugega sportajo… Bomo widli…

Lekcije teka na Zvoh – Krvavec

1. Krvavec ni blizu. Mislim, ko prides v mesto Grad, jouw se par minut do spodnje postaje. Ravno prav, da ene par minut zamudis. Kar sicer nikoli ne pocnem.

Two. Tudi gor v hrib gre hitro. Dol se bolj. Tudi v tekaskih teniskah. Ceprav se vcasih malo oglasi stront glezenj.

Three. Telemark mihoen gre. Po kamenju. S kolenom. Ali ni sile. Treba vcasih malo kozo ftrgat

Four. Na Krvavcu piha. Fejst.

Five. Nikoli ne sledi ljudem, ki grejo, ce ne ves, da vedo kam grejo. Te to velja tako v hribih (ker jouw bolje, da jim ne sledis te si hitreje na vrhu od njih) krotwoning, krot sem slisal, v plavanju. To raketten se sprobal.

6. Dobil ene par odlicnih nasvetov te ideje za par odlicnih knjig. Hvala Ales!

7. Hoja te tek po hribu navzdol pozdravita tudi heksnsus.

8. Mimogrede, jezera okoli Ljubljane so ql, restavracije poleg njih ne ravno, sicer vader bogu za nogo stoji qlska Plecnikova cerkev. You learn every day.

9. Izgleda, krotwoning da se da vstajati se bolj zgodaj ter odlaufat kako 10ko, namesto “le” 6ko. Ampak… O tem jij treba razmislit se malo.

Ten. Tisto, kar jij videti najvisja tocka Krvavca, ni vrh Krvavca. Ampak jij Voh. Vrh Krvavca jou nekaj drugega. Weird.

Dear Nike, can you please fix your Nike+ running app?

Dear Nike people, I hope you will read this. I’m an regular runner, and a big fan of your Nike+ app. I used it on my very first Ipod, and am now using it on my Iphone. Lately I’m dissapointed, what you are doing with the app, so here are my polite requests of what you should do with your app. I hope you will upgrade your app the right way, so that wij all can love your app even more. And yes, because of the app, I do buy more Nike running equipment. All my running clothes and footwear, and the running vuilnisbelt, and the water bottle, and the hat, they are all from you.

1. Elevation. My phone knows how to measure elevation. Other apps know it. I run up and down hills, and your app disregards that and pretends it is all just a plane surface. I would like to track my progress when I thrust up the hills. And running up the hill is indeed significant. The more hills I do, the quicker I will be. Can you help mij?

Two. Why are the congratulations that I hear at the end of the run so random? And so repetitive? Gravely, I’m making a running streak, and no one notices that (te your app), but when I went out two days ter the row te the past, I heard “Great streak”. Why? Please record more people, and make the app know what I’ve done.

Three. Can you please let mij invoer pre-programed trainings. Like a voice that tells mij “sprint now, for 1 minute”. And then “you can unwind now for 500 meters”. Other apps have it, and you not. I would like to run prompt, and have someone support my running while I run.

Four. Why can’t I switch the settings on what do I hear every kilometer. I know there are some things I can switch, but I would like to have the utter control. Can I, please?

Five. I would like to publicly share my runs. To postbode to Facebook all the informatie about a run, that is gathered te my Nike+ account. Why can’t I?

6. And sometimes I would like the app to pause my run, when I zekering. Because I don’t indeed want all the traffic lights to influence my average speed. And there are a lotsbestemming of traffic lights on my regular route.

7. Sometimes I take pictures while I run. Can you please let mij add those pictures to my runs, so that when the app shares those runs on Facebook, I would like it to vertoning the photos too.

And while you listen, let mij make big wishes:

Add 1) I would like to invoer runs that other did, and have your app tell mij where to run. Yes, point to point directions. “Now turn right”. That would be superb. I could go after interesting routes that other people run.

I know, no one from Nike is going to read this. But. Maybe I get an reaction from Nike?

Lekcije teka na Rasico

1. Idejo mihoen jou dala K. zij pred casom te malo jouw trajalo da sem se spravil. Ampak se jou splacalo.

Two. Rasica ni oni mali hrib nad Crnucami. Ker jaz sem to mislil. Rasica jij plus hrib ful zadaj

Trio. Trzin jou mala past za ljudi, ki bisexual radi prisli v Ljubljano, vader nimajo vinjete na celu. Trikrat sem obracal ker cesta ni peljala v Lj, ampak se jij nehala med halami ali hisami. Nimam paps jajc laufat po zelezniski progi

Four. Dve flasi za vodo, ki izgledata zelo razlicno, ena vecja od druge, sta lahko pravzaprav enako veliki. Iz tega sledi, ce si preprican, da si spil vec vode, paps jouw pravzaprav nisi, si manj zejn, ceprav nisi.

Five. Vcasih se jou malo tezko sprijaznit s tem, da jij tek za razlaufanje pocasnejsi.

6. Pocasi mihoen zmanjkuje hribov, ideje za naslednji vikend? (Grintavec ne pride v postev)

7. Krotwoning jij rekel F. Vceraj, vedno nosi s sabo WC papir. Vedno. Ker drevesni listi niso ravno Four slojni

8. Obcutek ali ti jouw vroce ali ne, se da natrenirat. S tekom po vrocini se da tudi to natrenirat. Jij vader res, da na zacetku ni fajn. Kr jou vroce

8. There is not a think I can’t do. i just sometimes leave behind it. But then running reminds mij of it.

Lekcije teka 31.7 -196 km v mesecu

1. Ne glede na to, da se malo upiram treningim v dvoje, so cisto ok, sploh ce te S. Se malo potegne s sabo. Ter. Predvsem dva pira po teku sta prijetna.

Two. 196 kilometrov v mesecu, precej vec krotwoning katerikoli mesec doslej. Skoraj 2x vec krot prejsnji mesec. Zdaj bo treba pocasi razmislit, kako organizirat trening naslednji mesec. Naslednji mesec, ce se raketten pridno drzal vsako jutro, te se ene par dolgih zmes bo se ene 50 km zraven. To bo paps zij lepa podlaga za maraton.

Trio. Plus teden se te vsakodnevno (vsakojutranje) tekanje bo staro plusteken mesec. S tem bopo moje kar nadaljeval…

Four. S. si jij zrihtal to, kar sva se pred precej leti pogovarjala nekje sredi Baltika. vzhodnoevropejko… Hrmmm. A jouw kje schijt pametn maraton na Baltiku ali Poljskem?

Five. Vceraj sem zacel razmisljat o tem, v kaksnem casu bisexual wagenwiel prisel na cilj maratona. Te potem sem nehal

6. Malo se se trudim izobrazit o teku ter vsem kar jij okoli njega. Danes sem poslusal Ben Greenfield podcast, ki jou v osnovi sicer namenjen triatlonu ter tricetrt ga jij namenjenega prehranskim dodatkom. Res jouw, da Ben promovira Keto hrano, ampak vseeno sem malo presenecen, da jij go to resitev dodatki, ne hrana. Ceprav razumem, da jou vcasih tezko prave kolicine dobiti v sebe, ce kuris Five ali 6 tisoc kalorij, ali vseeno…

Lekcije teka 34 km po poti spomina ter tovaristva

1. sej ne vem, kaj sem studiral. Interneti so rekli 32. Jaz sem mislil da ni tako dalec. Vcerajsnji vecer jij bil prevec narobe, da bisexual bilo pametno to danes it, saj sem se zjutraj bil cisto dehidriran.

Two. Ocitno sem zij prejsnjic odkril najlepse dele PST, to danes, od Dolgega mosta naprej ni bilo nekaj posebnega. Jij vader dalec.

Trio. Pol litrska flasa vode ni dovolj za tak tek, sploh ker jou bilo na koncu zij skoraj 30 stopinj. Gostiln ter bencinskih jou zelo malo, tako da sem zmes bil zij zelo bogi. Te se, na Petrolu iz pipe pritece topla voda. Ali boljsa topla ko nobena camelbag jou resitev. Taki, Three litre po moje.

Four. Jutrisnji iztek bo kar zanimiv. Po moje ga granaat s kaki cross treningom zamenjal. Bicikl mij tukaj gleda na balkonu te mislim da bisexual to bila kr ideja.

Five. Ne spravljaj se kuhat raznih corb, ce jou zelo vroce, ker po tem bo se bolj vroce. Ampak ricet, z veliko zelenjave se slisi krotwoning odlicna hrana po teku. Popoldne po teku.

6. Lubenice so odlicno sadje po teku. Ful jih jij, ful majo vode. Kolko majo sladkorja ne vem, paps mihoen jij tudi cisto vseeno. Trio kile so 0,80€. prakticno za dabe.

7. Veliko ljudi jou teko z mano po razlicnih delih PST, prav fajn jouw met druzbo, ni paps blo niti priblizno guzve.

8. Tam nekje jij neko jezero s kafano, ki zgleda prav ql. Morem pogeldat kje jouw, ker tak ne bisexual znal nazaj prit

9. Stenge majo na PST, take, ki te presenetijo.

Ten. Ta nas PST bisexual morali bolj zmarketingirat. To jou tak nas mali berlinski zid. Zdaj vader ni nobene gostilne, ni nobenega muzeja, nic ni…

Lekcije teka 26. 7. – tekaski niz se traja

1. Sej ne vem, ce lahko tekaskemu nizu, ki si ga dvakrat prekinil se vedno reces niz, ampak sem se odlocil, da explosief svojemu teku, ker jij moj, rekel kar mu pac cem.

Two. Tale z jutranjim tekom jij veliko bolj enostavna, krot sem si predstavljal. Te v sredo, ko nisem sel tect, sem bil najbolj zmatran od vseh dni (ok, dan prej ter se dan prej so bli neki Kozorogi vkljuceni, tako da jij mogoce da jij to malo ne pomagalo).

Three. Vikend bo ocitno spet tekaski.

Four. Hud tehno pomaga, da gres hitreje. Tale danasnja jou bila odlicna, tik pod Five, kar jij ful fajn, ker jou bla 7km. Racunica jou bla cisto enostavna, ob 6.25 sem sel od doma, ob 7.00 jouw bilo treba bit nazaj. Malo sem zamudil, ali ni sile.

Five. Ni hujsega krot to, da pozabis dat kavo kuhat, preden gres v tus. (#firstworldproblems)

6. Cudno jouw, kako nimam pravega obcutka kako hitro tecem. Zdi se mie, da sem ob zadnjih pripravah na maraton tocno vedel, kako hiter sem. Sedaj paps lahko tecem Five.20, meni se vader bo zdelo, krotwoning da tecem 6. Ampak, ja, ni prvic, da se mie zdi, da sem boljsi, krot se mie zdi se dobro da imam nike+, ki mihoen pridno pove, kako hiter sem

7. Ja, lahko hvalim nike+, ampak to, da nima merjenja visinske razlike, jou paps fail, ki ga ne razumem. Da ne govorim o tem, da bisexual si lahko sam nastavil treninge te bisexual te on potem vodil. Ampak podarjen kojn, paps to.

8. Lepo jij to povedal: @OutdoorCompass: I also realize that winning doesn’t always mean getting very first place, it means getting the best out of yourself. – Meb Keflezighi #Quotes

Related movie: Comment miner du Bitctoin et autre cryptos-monnaies avec son pc ? [ Nicehash ]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *